Snodige spabehandlinger fra rundt om i verden

Du kan ikke bare bade i vann filtrert gjennom morene til 100 000 år gamle isbreer, du kan smøre kroppen din inn med gjørme, bade i salte bad og bli massert med varme steiner.

Fuglebæsj eller sjokolade?

I 2008 lanserte New York Day Spa en Geisha-ansiktsmaske som fikk mye oppmerksomhet. Ikke fordi det lignet en Geisha, men fordi den bestod av fuglebæsj. Eller mer eksklusivt så bestod den av avfall fra en nattergal. Dette skulle være både helende og livgivende for huden. Sammen med en ansiktsrens, en poreutvidelse og en lett massasje, så koster det hele $ 180 å behandles med fuglebæsj i New York. Da er det kanskje hakket mer fristende å pakkes inn i sjokolade? Denne behandlingen skal benytte seg av antioksidantene i den mørke sjokoladen og reiser du til Aquapura Douro Valley Resort and Spa i Portugal, så kan du behandle deg yngre med en 40-minutters ansiktsmaske av mørk sjokolade. Søtere enn dette blir du nok ikke.

Høybad i Sør-Tyrol

I Sør-Tyrol trenger du ikke å hoppe i høyet, her kan du bade i det, og da kalles det en spa-behandling. Kroppen pakkes inn i vått høy som må ha blitt kuttet tidlig samme morgen. Her gjelder det med andre ord å ikke ha høysnue, når du skal på spa.

Pepperskrubb i New York

Det ser ut til at new yorkerne elsker sære spa-behandlinger, for her finner du ikke bare behandlinger med nattergalbæsj, men også en kroppsskrubb av svart pepper. Pepperen er sterk og fraktes helt fra Thailand. Når du skal behandles så smøres kroppen din først inn med fuktighetskrem av grønn te før du skrubbes av svart pepper, deretter legges det på levende silkeormer som skal ha en beroligende(!) effekt. Denne behandlingen skal visst nok hjelpe deg ned i vekt.

Smør deg inn med kaviar

Det slutter ikke der, på Rome’s Grand Spa kan du bli smurt inn i kaviar enten som ansiktsmaske eller som kroppsmaske. Dette skal etter sigende gi deg en skinnende flott hud.

Frys deg (nesten) til døde

I Finland trenger du ikke å bli smurt inn i merkelige substanser eller med levende ormer. Her kan du bare gå inn i et rom der temperaturen settes helt ned til – 120 grader. Du kan ikke være inne i rommet i mer enn noen få minutter før du må gå ut ellers kan du dø av kulden. Effekten fra denne spa-behandlingen skal være lik den du får når du løper ut i snøen fra en badstue; nemlig styrkende for immunforsvaret. Denne behandlingen kan du blant annet finne på Haikko Spa i Porvoo.

Dekk deg til med slanger

På Carnivorous Plant Farm i nærheten av Tel Avivi i Israel kan du betale $ 70 for å bli dekt av digre slanger med opprinnelse fra Florida og California. Slangene glir opp og ned langs ryggen din for å hjelpe deg å slappe av. Nesten som en massasje. Det er mulig du foretrekker varme steiner, kanskje.

Brennende massasje

Eller kanskje foretrekker du kopping? Da bruker behandleren kopper med ild som plasseres opp på huden. Flammene dør og det blir et helende vakuum inne i koppen som suger seg til huden. Denne tradisjonen er en svært gammel kinesisk tradisjon.