Om infrarød saunae behandling

At badstue er helsebringende, det har vi visst siden vi ble kjent med finnene. Men det at vi ikke trenger å sitte og svette i en badstue for helsens skyld, men derimot kan sitte helt avslappet og bare kjenne varmen spre seg i kroppen som en velgjørende, helsefremmende kraft og puste i normal luft. Nei, det har vi ikke visst om like lenge. Det er teknologien som har fått oss helt hit. Nå kan du gå inn i en infrarød badstue eller en IR sauna og bare nyte de helsebringende strålene selv om lufttemperaturen er den samme.

Infrarød varme er pleiende

Denne varmen som fyller kroppen din i en infrarød badstue er helsebringende på flere områder og den er pleiende på den måten at den myker opp muskulaturen din. Det gjør også en vanlig, tradisjonell badstue, men forskjellen her ligger i effekten og i dybden. Den infrarøde varmen kommer seg 5 ganger dypere inn i muskulaturen og har derfor en langt bedre effekt, både for å pleie sliten muskulatur og for å virke helsefrembringende.

Flere helsefordeler

Noe av det du kan forvente deg, når du bruker en infrarød badstue jevnlig, er smertelindring, et sterkere immunforsvar, en bedre blodsirkulasjon og avgiftning av kroppen. Og som en konsekvens av alt dette; en flottere hud. Smertelindringen ligger nettopp i det at muskulaturen blir varmet opp og at leddene blir mykere. Dette gir en bedre bevegelighet, noe som i seg selv er smertelindrende og som gjør godt for ryggplager og andre smertetilstander. Økt blodsirkulasjon gir også mer oksygen til muskulatur og andre organer. Noe som styrker immunforsvaret og som er med på å styrke hjertet. Helsefordelene som du oppnår ved å bruke en infrarød badstue, er med andre ord mange.

Flottere hud

En del av fordelene med å ta infrarød badstu og øke blodsirkulasjonen, er at dette bidrar til en bedre og flottere hud. Den økte sirkulasjonen kan løsne opp litt i vevet og har du for eksempel cellulitter så kan disse reduseres over tid. Har du ikke tatt badstu på en stund, så kan du bli verre i begynnelsen – men dette forsvinner og blir bedre etter en stund.

Økt forbrenning

En annen stor fordel er at dersom du ønsker å gå ned noen kilo, så har den økte blodsirkulasjonen en positiv virkning på forbrenningen. Også fordi kroppen arbeider for å holde temperaturen nede. Kaloriforbrenningen øker jo lenger du sitter i badstuen.

Avslappende vane

Men alt dette er jo bare bonuser i tillegg til det vi virkelig vil, nemlig å finne den gode roen. Inne i en infrarød badstue så trenger du ikke å føle ubehag når du skal puste. Her puster du i vanlig romtemperatur, mens muskulaturen og kroppen rolig varmes opp til en behagelig temperatur. Her varmes ikke omgivelsene opp, deretter kroppen, her er det kroppen som varmes opp. Etter en slik behagelig opplevelse, så er det svært vanlig å få en riktig så god søvn den natten. Det er noe med at hele kroppen får slappet av og roet seg ned.