Fordeler med å gå til SPA

Den aller, aller største fordelen som du får av å gå på et spa, er den følelsen du sitter igjen med rett etterpå. Denne følelsen av å være fullstendig avslappet og av at det er godt å bare være til. Det er denne indre roen som du kanskje bare finner her som er selve belønningen.

Økt blodsirkulasjon, indre velvære

Nå skal du vite at denne indre roen egentlig bare er kronen på verket etter at du har økt blodsirkulasjonen i kroppen slik at oksygentilførselen til cellene har økt og blodgjennomstrømningen til muskulaturen har pumpet raskere i takt med hjertet. Det er noe med spa og helse. Det er nettopp det at ett eller to spa-besøk kan bedre helsen, jevnlige spa-besøk kan ha helsemessige fordeler.

Flottere hud

Huden har godt av å puste, av å svette og av å bli skrubbet ren. Den liker å bli brukt på denne måten som den blir brukt i et spa, eller rettere sagt, den liker å bli pleiet slik den blir pleiet i et spa. Her blir den rett og slett bortskjemt. Og, det synes.

Økt forbrenning

Mye av det som foregår på et spa, handler om å slappe av og gi huden en god skrubb eller en god svette. Og selv om dette er noe som du skal slappe av mens du gjør, så gir dette deg en økt forbrenning. Enten du er i en badstue, du får en massasje eller en god skrubb, så øker forbrenningen sammen med blodsirkulasjonen. Selv om du slapper av.

Motvirker cellulitter

Nå forsvinner ikke cellulitter over natten. Men de blir mindre av jevnlige spa-besøk. Dette kommer nettopp av den økte forbrenningen og den økte blodsirkulasjonen. For med litt gjennomstrømming så løsner det litt opp i det fastgrodde vevet.

Motvirker stiv muskulatur og stive ledd

Massasjen som du får på et spa, er et utmerket middel mot stiv muskulatur og dampen i varme bad eller badstuer er fin mot stive ledd. Det er derfor spa ofte blir anbefalt for mennesker med revmatiske lidelser. Også mennesker som er plaget med ryggen, anbefales å gå på spa.

Både fysiske og psykiske fordeler

Det er ikke bare revmatiske lidelser, ryggproblemer eller cellulitter som nyter godt av et spa-opphold. Flere av behandlingene som tilbys her, anbefales også for mennesker med fordøyelsesproblemer eller som har problemer med urinveiene og prostata. I tillegg anbefales spa for mennesker med nevrologiske lidelser og for mennesker med forstyrrelser i luftveiene. Psykologisk så gir et spa-opphold en svært så behagelig opplevelse, fordi den beroliger både kropp og sinn. Dessuten skader det ikke å vite at immunforsvaret styrkes.

Et vakkert ytre, et rolig indre

Du vil også finne flere skjønnhetsbehandlinger på et spa. Her kan du få kroppen og ansiktet skrubbet, eller få tilført fuktighet. Alt etter som hva huden din trenger for å se frisk og ny ut. Flere av behandlingene kan hjelpe mot hudproblemer som atopisk dermatitt, psoriasis og lupus. Men du trenger ikke å ha problemer med huden for å kunne kjenne deg ny og forfrisket av et lite besøk i et spa.